Ambulans gitmiş mi, gitmemiş mi?

Son yazımda, Birgün Gazetesi’nin bir manşet haberini konu etmiştim. Gazete, Antakya’nın Armutlu mahallesinde yaşayan bir esnafa atfen “Ambulans çağırsak Aleviyiz diye gelmez” sözünü iri puntolarla manşete çıkarmıştı. Tabii, esnafın adı sanı belli değildi.

Ben böylesine ağır bir suçlamayı kaynak göstermeden vermenin gazetecilikle asla bağdaşmayacağını; burada gazetecilikle hiç ilgisi olmayan başka bir şey yapıldığını söylemiş, öte yandan da yetkilileri bu iddiayı bütün yönleriyle ele almaya; çağrı kayıtlarını inceleyip, sonucu da kamuoyuna açıklamaya çağırmıştım.

Çağrıma cevap çabuk geldi.

Yazımın yayımlandığı gün, Acil Servis Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun’dan bir mesaj ve bir bilgi notu aldım.

Aşağıda aynen veriyorum:
 
“Sn. Gülay Hanım,
İnanın ben de Birgün Gazetesi’nin dünkü ‘Ambulans çağırsak Aleviyiz diye gelmez’ başlıklı haberini okuduğumda dehşete kapıldım, irkildim. 

Böyle bir şeyin olması düşünülemezdi. Derhal ilgili daire başkanım vasıtasıyla ilden konuyla ilgili verileri istettim. Bu verileri de içeren bilgilendirme notunu, basınla paylaşılması için ilgili birime ilettim. 

Fakat açıklamamız henüz basında yer almadan ‘Psikolojik savaş’ başlıklı köşe yazınızı büyük bir memnuniyetle okudum. 

Yazınızda her iftirayı tek tek ele alıp inceleyerek, kamuoyu önünde paylaşan güçlü sabırlı bir çalışmanın gerekliliğini vurguluyorsunuz. Bu amaçla size dün hazırlamış olduğumuz aşağıdaki bilgi notunu gönderiyorum. 

(Asıl sorumluluğumuzun, dezenformasyonla titiz bir mücadelenin yanı sıra, mevcut işlerimizi hakkıyla yapmak, geleceğe ait projeler üretmek olduğunu unutmadan.)
Sağlıcakla kalın.”
 
Hem de 213 kere gitmiş

 
Bilgi notunu da aynen paylaşıyorum:

“13.09.2013 tarihli Birgün Gazetesi’ne ait manşet haberde ‘Armutlu halkının canı burnunda: Ambulans çağrısına Aleviyiz diye gelmez’ haberiyle ilgili olarak;

Acil Sağlık Hizmetleri’nin ülke genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de en iyi şekilde sunulması için İl Ambulans Servisi Başhekimliğimiz kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Acil Sağlık Hizmetleri’nin sunumunda tüm vakalara en kısa sürede ulaşılabilmek adına tüm personelimiz büyük bir özveri içerisinde çalışmaktadır.

İlimiz genelinde 30 istasyon 41 acil yardım ambulansı ve yaklaşık 500 personel ile hizmet verilmektedir. Merkez ilçemizde bu hizmet 6 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve 7 acil yardım ambulansı ile verilmektedir. Ayrıca izinsiz gösteri gibi, ambulans ihtiyacının arttığı durumlarda, diğer ilçelerden ilave ambulans görevlendirmesi yapılmaktadır. Gelen tüm ambulans taleplerine ambulans ve personel güvenliği de göz önüne alınarak en hızlı bir şekilde görevlendirme yapılmaktadır.

İl ambulans servisimiz 2013 yılı itibariyle Hatay merkez ilçemizde 1.882 acil vakaya hizmet vermiş olup, ilk 10 dakikada vaka ulaşım oranı %93’tür. Bahse konu Armutlu Mahallesi’ne 213 acil vakada görevlendirilme yapılmıştır. Bu haliyle Armutlu en çok görevlendirme yapılan ilk 3 mahalle içinde bulunmaktadır.

Sağlık camiasının bu şekilde itham edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Belirli mahallelere ambulans hizmeti verilmemesi söz konusu değildir. Ayrıca bahse konu mahallede ikamet edip 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde çalışan personellerimiz de mevcuttur. Tüm acil sağlık hizmetleri çalışanlarımız cins, dil, din, mezhep ve ırk farkı gözetmeksizin hızlı, kaliteli ve ekip ruhu içerisinde halkımıza hizmet vermektedir ve vermeye devam edecektir.
Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü”

 x x x

Sayın Ali Coşkun’a teşekkür ediyorum. İşte böyle yapmak lazım. Her yalanı, her iftirayı, her çarpıtmayı anında ve somut olarak çürütmek lazım.

Demek ki neymiş?

Ya o esnaf yalan söylemiş ya da öyle bir esnaf hiç yokmuş da gazetenin yazı işleri böyle bir başlığın dönemin mana ve ehemmiyetine çok yakışacağını düşünmüş!
Başka bir yoruma ihtiyaç var mı?

Bu yazı Bugün Gazetesi‘nde yayınlanmıştır.

Bu Yazıyı Paylaşın

BU YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZAR PROFİLİ

SON YAZILAR

bizi takip edin
sosyal medya hesaplarımız

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
1,714TakipçilerTakip Et